5 romantikus úticél Valentin napra/5 Romantic destinations for Valentine's day
2015. január 29. írta: Travelguide.Csilla

5 romantikus úticél Valentin napra/5 Romantic destinations for Valentine's day

For English please scroll down

Róma, Párizs, Velence – kétségtelenül ideális, bár kissé standard helyszínei egy romantikus külföldi hétvégének. Azoknak, akik inkább valami másra vágynak, most mutatunk öt tökéletesen romantikus, de mégis különleges úticélt Valentin napra – vagy bármikorra.

Rome, Paris, Venice – there is no doubt, that these cities are ideal, but are just a  little bit too standard for a romantic weekend  abroad. For those who would like to try something different, here are five perfectly romantic and unique destinations for Valentine’s day - or for any time.

1. Marrakesh

Miért? Marokkó negyedik legnagyobb városában nem csak kellemes, 17 fokos időre számíthatunk mostanában, de fapados légitársasággal viszonylag könnyedén, egy átszállással utazhatunk Budapestről (ennyit igazán megér). A legtöbb marrakeshi kávézó és étterem tetőterasszal rendelkezik, ahonnan egy üveg bor mellett nézhetjük a naplementét és a város nyüzsgését.

Why? Morrocco’s fourth biggest city can be easily reached from Budapest with a low coast airline. In addition to this, we can expect nice weather at about 17 degrees. Many of the cafes in Marrakesh have roof terraces, where you can laze together, glass of wine in hand and watch the sun set over the rooftops.

2. Toszkána / Tuscany

Miért? Történelem, gyönyörű tájak, finom ételek. Ha van olyan vidéke Olaszországnak, mely autentikusabb a többinél, akkor bizonyosan Toszkána az. Az észak-olaszországi régió rengeteg látnivalót rejt, melyek felfedezésére tökéletes alkalmat nyújthat egy romantikus hosszú hétvége.

Why? History, beautiful landscapes and tasty food. If there is a part of Italy, which is more authentic than the others, then Tuscany it is. The Northern-Italian region has lots of hidden treasures which are worth exploring during a romantic long weekend.

3. Bruges 

Miért? Mert ez az egyik legszebb és legromantikusabb város Európában. Az UNESCO világörökségi listáján szereplő Bruges városképe alig változott a középkor óta; az óváros macskaköves utcáin sétálva régi erődítmények és malmok maradványaira bukkanhatunk. A romantika jegyében csónakázhatunk a várost átszelő számos csatorna egyikén, forró csokizhatunk és igazi kézműves csokoládét kóstolhatunk.

Why? Because this is one of the most beautiful and most romantic cities in Europe, which is listed by the UNESCO as a world heritage. Bruges’ cityscape hasn’t changed a lot since the Middle Ages. By walking on the old town’s cobbled streets, you can see remains of old fortresses and mills. It would be really romantic to take a boat trip on the canals, sipping a cup of hot chocolate or taste handmade chocolates. 

4. Isztambul / Istanbul

Miért? Egzotikus, érdekes, különleges. A mecsetek, bazárok és szűk utcák kusza összevisszasága mellett Isztambul - mint Európa 2010-es kulturális fővárosa - rengeteg új kiállítással és galériával várja látogatóit. Akár a bizánci emlékek nyomába eredünk, akár a bazárok forgatagában veszünk el, Isztambulban nem foguk unatkozni. Na és egy hajókázás a Boszporuszon? 

Why? Exotic, interesting and unique. Istanbul was European Capital of Culture in 2010 meaning that as well as the beautiful mosques and chaotic bazaars, there's a whole range of new exhibitions, shows and galleries to explore. And what about a ship cruise on the Bosphorus? 

5. Valletta

Miért? Mert egy sziget mindig izgalmas és romantikus. Málta mediterrán éghajlatú fővárosában és egyben kulturális központjában nem csak káprázatos barokk paloták és katedrálisok közt sétálhatunk, de a híres Szent János Lovagrend titkait is megismerhetjük. Ráadásként a közeli Gozo szigetére is tehetünk egy kirándulást.

Why? Because an island is always exciting and romantic. In Malta’s Mediterranean climate capital and cultural centre you can walk among breathtaking baroque palaces and cathedrals or discover the secrets of the famous Knight Order of St. John. You can also go for a trip to the island of Gozo. 

Ha tetszett a cikk, kövess minket a Facebookon is!

Follow us on Facebook.

A bejegyzés trackback címe:

https://travelguidehungary.blog.hu/api/trackback/id/tr667082011

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

micsoda? 2015.01.29. 17:47:55

Bruges, Belgium városa.

Mj · http://www.archiregnum.blog.hu 2015.01.29. 20:58:16

Toszkána eldugottabb részeit én is jó szívvel tudom ajánlani - de természetesen Firenze, Siena, San Gimignano és Pisa is kihagyhatatlan, csak más a hangulatuk, nem feltétlenül lehet romantikázni bennük -, a lényeg, hogy ne július-augusztusban menjen oda a turista, ha a fullasztó tömegnyomoron kívül más élményekre is vágyik. (Vagy csak akkor, ha nagyon érdekli a sienai Palio.:)) Én szeptember második hetében voltam ott nászúton, és csodálatos volt a szinte teljesen turistamentes városkák saját hangulatát átélni. (Érdekes, hogy a mindig zsúfolt Firenze és Siena is bejárható volt tömegnyomor nélkül, holott 2 évvel azelőtt, ugyanabban az időszakban alig lehetett lépni az emberektől.)

Bujumburi 2015.01.29. 21:36:54

Ez a bejegyzés hááát... elég felszínes, Marokkóra pedig azért nem annyira a borozás jellemző, már csak muszlim jellegéből adódóan sem. Sokkal inkább a mentatea és a hasis, amit minden utcasarkon rád akarnak sózni. Ráadásul ha már Marokkó, akkor Fes. Marrakesh nagyon rajta van a turistákon, nem hagynak békén, a szuper kis piacokra pedig itt-ott már betört a kínai gagyi, szemben pl. Fessel, ami valóban egzotikus. Egy marokkói út során a különböző szagokra és az agresszív árusokra is érdemes lélekben is felkészülni.

Bruges is iszonyat turista hely, akkor már inkább Gent, Brüsszeltől egy köpés vonattal. (www.visitgent.be) Ugyanaz a hangulat, még komolyann történelmi háttér, csak turisták helyett sok-sok fiatallal, mert egyetemváros. Emiatt pedig a pénztárca kímélőbb Bruges-nél.

A képek viszont szépek.

Ui.: Mind az 5 hely az UNESCO-s világörökség része.

NBence 2015.01.29. 22:16:55

@Bujumburi: Mi ezen a bejegyzésen a felszínes? Eg négysoros kedvcsinálóban a cikk szerzője mit írjon le, hogy megfeleljen a Te elvárásaidnak is?

Fest bajosan járod meg egy hétvége alatt, szemben Marrákessel, ahova repülővel könnyedén eljutsz! Gent valóban gyönyörű, de azt nem állítanám, hogy kevesebb turista lenne mint bármely flamand városkában!

Ezen a vonalon maradva pedig a kommented is "elég felszínes", hiszen a cikk nem interkulturális tanulmánynak készült... De legalább mindenki megtudta, hogy Belgium és Marokkó szakértővel van dolga :)
süti beállítások módosítása