Ma kezdődik a Velencei Karnevál/Venice Carnival starts today
2015. január 31. írta: Travelguide Hungary

Ma kezdődik a Velencei Karnevál/Venice Carnival starts today

For English please scroll down

Ma kezdődik a közel három hétig tartó, évente több tízezer turistát vonzó Karnevál Velencében. A 11. századi hagyományokkal rendelkező világhírű esemény idén február 17-ig tart, így még azoknak is van idejük megszervezni egy karneváli túrát, aki eddig nem terveztek előre.

Karneváli kalauzunkba összegyűjtöttük a legfontosabb tudnivalókat.carnival_of_venice_01.jpg

Forrás/Source: http://www.venice-carnival-italy.com/

Mikor érdemes ellátogatni a Karneválra?

Ez attól függ, mire vagyunk kíváncsiak. Az első napokban a város jóval nyugodtabb és persze kevésbé zsúfolt. Ez sokaknak talán unalmas lehet, aki azonban tömeg nélkül szeretne belekóstolni a karneváli hangulatba, érdemes ezt az időpontot választania. A legnagyobb parádéra (és a legnagyobb tömegre) a záró hétvégén lehet számítani – aki ilyenkor látogat Velencébe, az megkap mindent, amit a Karnevál jelent.

Kulcs dátumok

Volo dell’Angelo: galamb röptetés. A Karnevál hivatalos megnyitója a Szent Márk téren.

Záró hétvége: február 13-15.

Hol

Az események és előadások központi helyszíne természetesen a Szent Márk tér. Ez egyben azt is jelenti, hogy a legnagyobb tömegre is itt számíthatunk. Érdemes egy kicsit eltávolodni a tértől, hiszen a szűk kis utcák is tele vannak jelmezesekkel.

Szállás

Szinte lehetetlen elfogadható árú szállást találni Velencében a Karnevál idején, főleg akkor, ha az utolsó pillanatban foglalunk. Remek alternatívát jelenthet viszont a venetoi régió; a szárazföldön akár Jesolóban, Trevisóban vagy Punta Sabbioni kikötőjében találhatunk lényegesen olcsóbb szállást, a komp- és vízitaxi járatokkal pedig hamar bejuthatunk Velencébe.

További információk és részletes program:

http://www.venice-carnival-italy.com/

Ha tetszett a cikk, kövess minket a Facebookon is!

***

Venice Carnival, which attracts several thousand visitors from all around the world, starts today. The world-famous event lasts until 17th February, so you have time to organize your tour of the Carnival, even if you had not planned in advance.

Our „Carnival guide” covers the most important information.carnival_of_venice_02.jpgForrás/Source: http://www.venice-carnival-italy.com/

When to visit the Venice Carnival

This is depending on your goals. In the first few days Venice is much less crowded. If you would like to laze around and feel the spirit of the Carnival without a mass of people, this is the perfect period for you. The most busy and maybe the most interesting part of the Carnival is the closing weekend.

Key dates

Volo dell’Angelo ("flight of the angel"): The official opening event of the Carnival, when a beauty pageant gets to ride a zip-wire from the campanile in St Mark’s square.

Closing weekend: February 13-15th.

Where to go to see the Carnival

The centre of the Carnival of course is at St Mark’s Square, where you’ll find the most extraordinary costumes. It’s also worth to take a walk in the nearby narrow streets, as they are much less crowded.

Where to stay during the Carnival

Finding affordable accommodation in Venice over the Carnival can be an ordeal. Luckily the Veneto region offers some alternatives and you can find cheap hostels in Jesolo or Treviso.

More information:

http://www.venice-carnival-italy.com/

Follow us on Facebook.

A bejegyzés trackback címe:

https://travelguidehungary.blog.hu/api/trackback/id/tr637055409

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása