Búvárkodás télen?Igen!/Diving in winter?Yes!
2015. február 25. írta: Travelguide.Betti

Búvárkodás télen?Igen!/Diving in winter?Yes!

For English please scroll down

Akik nem annyira jártasak a búvárkodás témakörében, azt hihetik, hogy ez egy nyári sport, pedig nem így van. Télen is számtalan lehetősége van azoknak, akik ennek az extrém sportnak a szerelmesei. Nézzünk meg néhányat azok közül az osztrák és német merülőhelyek közül, ahol télen kifejezetten előnyös a merülés. Csak nehogy neoprén ruhát vigyünk száraz ruha helyett!

***

If you don’t know much about diving, you may think it’s a summer sport, but it’s not exactly true. Scuba diving in the winter may seem exotic to some, but that hasn't been the case for a long time now and the sport is enjoying more and more popularity. Let’s see some of the best diving places in Austria and Germany, which are really popular in winter as well.

Attersee – Ausztria / Attersee – Austria

Felső-Ausztria legnagyobb tavának jellegzetessége, hogy a legjobb látótávolság decembertől márciusig van a tóban, ilyenkor akár a 20 métert is megközelítheti. Csodálatos élményt jelent a Fekete Hídnál merülni, amely egy 55 méter mélyre nyúló fal. Nagyon érdekes látványt nyújtanak a sejtelmes, sötét, zöldes fényben feltűnő sziklák. Nem a tó élővilága tartogat számunkra különlegességet, ha az Attreseeben merülünk, a hely varázsa, a meredeken mélyülő sziklafalban rejlik. 2005-ben egy osztrák búvár 165 méter mélyre merült a tóban, ezzel rekordot állítva fel.

Upper Austria’s biggest lake is extremely popular among divers. Visibilities of up to 30 metres, breathtaking flora and fauna under water, 26 different kinds of fish and unique underwater attractions, and on top of that, the water is of drinking quality.

 atter.jpgForrás/Source: http://hu.pinterest.com/

atter1.jpgForrás/Source: http://hu.pinterest.com/

Fernsteinsee – Ausztria / Fernsteinsee – Austria

Itt is hatalmas látótávolságnak örvendhetnek a merülni vágyók, ezért könnyen észrevehetjük a közelünkben úszkáló pisztrángokat és csukákat. A Fernsteinsee a Hotel Schloss Fernsteinsee tulajdonosáé, tőle kell merülési engedélyt kérni. Mellette található a Samenlager See, ami szintén a hotelhoz tartozik, és szintén kiválóan alkalmas merüléshez. A Fernsteinsee a legszebb hegyi tavak egyikének számít, mélysége eléri a 70 métert is. Smaragdzöld vizében varázslatos élmény a merülés.

Fernsteinsee is one of the most beauitful mountain lakes in Austria. It’s popular because of it’s clear water and visibilities of up to 20 meters.

fern.jpgForrás/Source: http://hu.pinterest.com/

fern2.jpgForrás/Source: http://hu.pinterest.com

Stranberger See – Németország / Stranberger See – Germany

Bajorország legnagyobb tava mindössze 25 km-re található Münchentől. Legmélyebb pontja 127 méter. A Stranberger See élővilága igazán változatos, összeakadhatunk angolnákkal, folyami sügérekkel, sőt még a háromszögű kagylókkal is. A merülőhely Allmannshausennél, ez esetben is egy gyönyörű üreges fal mellett található.

Stranberger See is Bavaria’s biggest lake and only 25 km far from Munich. It’s deepest point is 127 m and it’s wildlife is unique, as eels, river perches and shells live in it.

stran.jpgForrás/Source: http://hu.pinterest.com/

stran1.jpgForrás/Source: http://www.spiegel.de/

Mönchwaldsee, Kelsterbach – Németország / Mönchwaldsee, Kelsterbach – Germany

A Mönhwaldsee a fentiekhez képest egy kevésbé ismert tavacska, a frankfurti repülőtér közelében. A tó mélysége elég kicsi, csupán 3-8 méter között mozog. Viszont nagyon szép, és számos látnivalót tartogat a búvároknak. Lemerülhetünk egy autóroncshoz, vagy, ami még érdekesebb, a tó mélyén van egy villanyoszlop, a hozzá tartozó úttal. Ha esetleg éjszakai merülést tervezünk, a tó északi részén van egy szép búvárút, amely egy kis földnyelvhez vezet, éjjel gyönyörű látványt nyújt.

Mönhwaldsee is a lesser known lake near to Frankfurt Airport. It’s depth is only 3-8 meters, but it’s really nice and an ideal place for divers, as night diving is also possible.

mon.jpgForrás/Source: http://www.strassenkatalog.de/

mon1.jpgForrás/Source: http://www.hdvdive.com/

Ha tetszett a cikk, kövess minket a Facebookon is!

Follow us on Facebook.

A bejegyzés trackback címe:

https://travelguidehungary.blog.hu/api/trackback/id/tr167047067

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

phaszfej 2015.02.27. 06:27:53

okosabb lenne nem darabokra szedni a fordítást

Travelguide.Hungary 2015.02.27. 06:54:45

Sokat gondolkoztunk rajta, és nincs is minden cikkünknél így, de az a tapasztalat, hogy ezt a formátumot jobban szeretik a külföldi olvasók, mert tudják a képekhez társítani a szöveget.
süti beállítások módosítása