Itt egyél Prágában!/Are you in Prague?Eat here!
2015. április 10. írta: Travelguide Hungary

Itt egyél Prágában!/Are you in Prague?Eat here!

For English please scroll down

Prága az olcsó és finom sörök városa, ahol egymást érik a hangulatos kocsmák és beülős helyek. Azt hiszem nem véletlen, hogy a legjobb ételeket is egy tradicionális cseh pubban ettük. A főleg helyiek által látogatott Markotányos nő kocsmája közvetlenül a Mustek metrómegálló kijáratánál található, nem lehet eltéveszteni. Szabad asztal szinte soha nincs, illetve ha mégis találunk, számíthatunk rá, hogy hamarosan leül mellénk valaki – de ez nem baj, hozzá tartozik a hely hangulatához.uj_mappa1.jpg

Mi ebédidőben érkeztünk, a hely tele volt. Ennek ellenére örömmel konstatáltuk Miroslav gyors és udvarias kiszolgálását. Kezdésként Bence barna sört rendelt, én két pohár üdítőt. A hagyományos cseh káposztalevest friss, ropogós cipóban kaptuk. Főételként marha ragut kértünk knédlivel, és csirke nyársakat sült zöldségekkel, hagymás baconös krumplival. A számla végösszege 6.000 Ft

Összehasonlításképp: Előző napi vacsoránk egy közepes belvárosi étteremben nagyjából 1.000 Ft-tal került többe úgy, hogy gyakorlatilag ugyanazt a főételt rendeltük, de ott levest és dupla üdítőt nem kértünk.

Az egyetlen dolog, amit egy kicsit zokon vettem, hogy a „Goulash”-t ők is magukénak vallják, mint tradicionális helyi ételt :)

Cím:

U Provaznice - Staroprazsky hostinec

Provaznicka 3, Prága, Csehország (Praha 1) – közvetlenül a Mustek metrómegálló kijáratánál.

Ha tetszett a cikk, kövess minket a Facebookon is!

***

Prague is a city of cheap and tasty beers and there are a lot of authentic pubs and restaurants. Maybe it’s no wonder, that we ate the most delicious dishes in a traditional Czech pub. The place is situated at the exit of the Mustek metro station and mostly visited by the locals. There are large wooden tables and benches, which you usually have to share with others, but it’s no problem, the athmosphare is great!

We arrived at lunch time and the place was full, but the service was fast and attentive. Beer was excellent and cheap, and we had the best cabbage soup in all of Prague. We also had enjoyable and tasty meals of beef with the usual dumplings and chichen skewers with pepper, onion, roasted potato and bacon. The portions were very generous and the price was affordable. The restaurant is a place not to be missed, I recommend it 100%!

As a Hungarian the only thing I was a little offended by was that they also offer "Goulash", as a traditional Czech food :)

Address:

U Provaznice - Staroprazsky hostinec

Provaznicka 3, Prague, Czech Republic (Praha 1)

Follow us on Facebook.

A bejegyzés trackback címe:

https://travelguidehungary.blog.hu/api/trackback/id/tr77185051

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása