Európa legöregebb műjégpályája, a Városligeti Műjégpálya/Europe’s oldest Ice Rink in the City Park Budapest
2015. január 02. írta: Travelguide.Betti

Európa legöregebb műjégpályája, a Városligeti Műjégpálya/Europe’s oldest Ice Rink in the City Park Budapest

For English please scroll down

Kedvenc jégpályánk nem csak az Európa legöregebbje címmel büszkélkedhet, hanem azzal is, hogy Európa legnagyobb szabadtéri mesterséges korcsolyapályája. Története egészen 1870-ig nyúlik vissza, amikor is a városi tanács engedélyezte, hogy a Városligeti tó egy részén minden évben korcsolyapályát létesítsenek. A Városligeti Műjégpálya azóta is minden évben az egyik legnépszerűbb a korcsolyázni vágyók körében.13674_20090907_224753.jpg

Forrás/Source: http://geocaching.hu/

A szezon november 22-én kezdődött. A pálya használata során különböző szolgáltatásokat vehetünk igénybe, mint például a korcsolyabérlés, korcsolyaélezés, korcsolya oktatás. Akik rendszeresen lejárnak korcsolyázni, azoknak érdemes bérletet vásárolniuk, mert sokkal kedvezőbb az ára, mint a napijegyeknek. Egyébként a tavalyihoz képest nem változtak az árak. A kedvezményekre jogosító igazolványokat minden esetben fel kell mutatni.

Nyitva tartás: minden nap 9.00-13.00, 17.00-21.00

További információk: http://www.mujegpalya.hu/

***

Our favourite ice rink can not only pride with the title of the oldest one ice rink in Europe, but this is Europe’s biggest outdoor artificial skating rink. The origins date back to 1870, when the City Council approved that a skating rink would be established in every single year in the part of City Park Lake. City Park Ice Rink attracts crowd steadily.

The season began on 22nd November. We can make use of some services avaiilable, for example skate rental, skate sharpening, skate education. People, who regularly attend skating, it is worth buying a season ticket, because it is more favourable, than individual ticket prices. The prices have not changed since last year. Licences, which qualified for discounts have to be shown in each case.

More information: http://www.mujegpalya.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://travelguidehungary.blog.hu/api/trackback/id/tr736994531

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása