A mohácsi Busójárás utolsó napja-galéria/The last day of the Buso Festival in Mohács-photo gallery
2015. február 16. írta: Travelguide.Betti

A mohácsi Busójárás utolsó napja-galéria/The last day of the Buso Festival in Mohács-photo gallery

For English please scroll down

A Mohácsi Busójárás számunkra igazi különlegesség, és nem utolsó sorban az UNESCO szellemi kulturális örökségeinek listájára felkerült népszokás. Az ünnepségsorozat utolsó napján, azaz holnap kerül sor a koporsóégetésre. A város főterén felépült máglyára rákerül a híres, telet jelképező farsangi koporsó, hogy aztán együtt égjen el a tűzzel, és beköszöntsön a tavasz.

***

Tomorrow is the last day of the Buso Festival in Mohács. Hungarians are really proud of this tradition, what is acknowledged by UNESCO as Intangible Cultural Heritage. On this evening the celebrations concentrate around the huge bonfire in the main square of Mohács, where a coffin symbolizing winter is burned, while over 500 busos dance around in a circle, making an even bigger racket, just to make sure that winter will definitely not come back.

A bejegyzés trackback címe:

https://travelguidehungary.blog.hu/api/trackback/id/tr167058061

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása