Síeljünk itthon!/Let's ski in Hungary! 2.
2015. január 13. írta: Travelguide.Betti

Síeljünk itthon!/Let's ski in Hungary! 2.

For English please scroll down

Ahogy ígértük, következzen hazai sípályákat bemutató sorozatunk második része.

Kékestető

Hazánk legmagasabb pontjáról indul a leghosszabb, 1.8 km hosszú lesiklópályánk. A pálya egész hosszán enyhe lejtésű, ezért bárki használhatja, legyen szó kezdőről vagy haladóról. A kékestetői alpesi környezetben az oktatók szeretettel várják az idelátogatókat. A kivilágításnak köszönhetően sötétben is lehet síelni. Lehetőségünk van motorosszán túrán részt venni, ha esetleg meguntuk a síelést.

Magasság: 784-1014m

Sípályák hossza: 3km

Szintkülönbség: 230m

***

Last week we introduced Eplény, one of the most popular ski resort in Hungary. Now we  take a look on Kékestető, which is the highest point of the country.

Kékestető has the longest, 1.8km long slope among all the Hungarian ski resorts. It’s ideal for beginners and for the advanced too. Visitors can ski in the evening or can paricipate on a sleigh tour.

Height: 784-1014m    

Total length of ski slopes: 3km

Elevation: 230m

800_kekes11.JPGFotó/Photo by: Páli István

Mátraszentistván

A Mátraszentistváni Sípark egy csodálatos hegyoldalon terül el, változatos, különböző nehézségű pályákkal, a családi síelést preferálva. A hóágyúknak köszönhetően március közepéig, közel három hónapon keresztül lehet itt síelni. A legkisebbek tanulását síóvoda segíti. A kivilágításnak köszönhetően, a Nap lementével is lehetőségünk adódik a síelésre. A pálya különlegessége, a számtalan hangulati elem, mint a hidak, rönkházak és tavak kiépítése.

Magasság: 676-821m

Sípályák hossza: 4km

Szintkülönbség: 145m

matraszentistvan-telen_1_.jpg

Forrás/Source: www.vidamrikkancs.com

Szilvásvárad

A Bükki Nemzeti Parkban épült sípálya enyhe lejtésű, leginkább kezdőknek, kisgyermekes családoknak megfelelő. Ratrak és hóágyú biztosítja a pálya megfelelő működését. Felszerelés kölcsönzésére van lehetőség. Szilvásvárad különlegessége az itt található téli-nyári bobpálya.

Magasság: 360-390m

Sípályák hossza: 300m

Szintkülönbség: 30m

800_20071230005.jpg

Forrás/Source: www.sielok.hu

Sátoraljaújhely

A Magas-hegynek különleges múltja van, hiszen régebben otthont adott számos úttörő-olimpiának és alpesi versenynek. Nevezetessége, hogy itt találjuk országunk leghosszabb és legszélesebb műanyag sípályáját, amelynek köszönhetően egész évben lehetőség nyílik a síelésre. Rendelkeznek 9 hóágyúval, és igény esetén sötétben is lehet síelni. Síiskola és kölcsönző várja a vendégeket. 2012-ben 1000 négyzetméteres jégkorcsolyapálya nyílt a libegő indulópontjánál, amely egyébként Magyarország leghosszabb libegője. A korcsolyapályát jégkorong csapatok is kibérelhetik.

Magasság: 250-480m

Sípályák hossza: 1,9km

Szintkülönbség: 230m

800_p1070591_1.JPG

Forrás/Source: www.sielok.hu

Pécs – Misinatető

Pécsett csak megfelelő időjárási viszonyok esetén van lehetőség síelésre, mert nem rendelkeznek hóágyúval. A két sípályát, amelyek 1958 óta működnek átlagosan évente 30 napon át lehet használni. A pályákat a helyi síklub tagjai üzemeltetik és gondozzák.

Magasság: 320-460m

Sípályák hossza: 1.1km

Szintkülönbség: 140m

misina_sipalya.jpg

Forrás/Source: www.skiculture.hu

Tokaj - Kopasz-hegy

A tokaji sípályát leginkább a családoknak és a kezdőknek ajánlják. A pálya végig egyenletes lejtésű, az eleje kiválóan alkalmas tanuláshoz, az utolsó harmada viszont már meredekebb.  A kiváló karbantartásnak köszönhetően még kevés hó esetén is kiválóan alkalmas a síeléshez.

Magasság: 375-476m

Sípályák hossza: 600m

Szintkülönbség: 101m

800_img-8195.jpg

Forrás/Source: www.sielok.hu/

A bejegyzés trackback címe:

https://travelguidehungary.blog.hu/api/trackback/id/tr946994943

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása