Színes helyek a világban-Sidi Bou Said/Colourful places in the world-Sidi Bou Said
2015. április 27. írta: Travelguide.Betti

Színes helyek a világban-Sidi Bou Said/Colourful places in the world-Sidi Bou Said

For English please scroll down

Ha Tunéziában járunk, elmaradhatatlan, hogy megtekintsük azt a csodaszép falut, amelyben minden ház fehér, kék ablakokkal és fekete szegecses ajtókkal; Sidi Bou Saidot. A települést muszlim vallási vezetőjéről nevezték el.1.jpg

Forrás/Source: http://www.nytimes.com

A fővárostól, Tunisztól mindössze 20km-re fekvő falu egy dombon található, melynek tetejéről fantasztikus kilátás nyílik a Tuniszi-öbölre. A macskaköves, szűk utcákon sétálva számtalan szuvenír boltocskát, kávézót és éttermet találunk. A domb másik oldalán kevesebb a turista, pedig ott is akadnak látnivalók, például a Dar el-Annabi villa, amely népművészeti és helytörténeti gyűjteménnyel szolgál.2.jpg

Forrás/Source: http://www.homesweetworld.com

Tipp: Az utazási irodák általában egy napos túrába zsúfolják bele Tunisz, Karthágó és Sidi Bou Said megtekintését, pedig mindegyik hely megérdemel egy külön napot, hogy valóban élvezhető legyen a kirándulás.

Ha tetszett a cikk, kövess minket a Facebookon is!   

***

Sidi Bou Said is a town in northern Tunisia located about 20 km from the capital, Tunis. From the town there is an amazing view to the Tunis-bay. The settlement was named after its Muslim religious leader. The town itself is a tourist attraction and is known for its extensive use of blue and white. Walking along in the cobbled streets there are a lot of café, restaurants and souvenirs can be bought everywhere. Sidi Bou Said has a reputation as a town of artists. 

Follow us on Facebook.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://travelguidehungary.blog.hu/api/trackback/id/tr937049851

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása