Idén is jár a karácsonyi fényvillamos/Christmas Tram in Budapest
2014. december 09. írta: Travelguide.Zsuzsi

Idén is jár a karácsonyi fényvillamos/Christmas Tram in Budapest

vertssss.jpgFor English please scroll down

A karácsonyi fényvillamos a BKV Zrt. és a BKK ajándéka a budapesti utazóközönségnek az adventi időszakban. Immár hatodik éve indul útjára a kivilágított masina, és csal mosolyt sok gyermek arcára. A fényvillamos „titka”, hogy a szerelvény két UV-motorkocsiból áll, melynek külső részét világító fényfüzérek díszítik, 2010 óta pedig a villamos belseje is díszített. A szerelvény normál díjszabással működik, különböző vonalakon közlekedik, rendszerint a 2-es, 19-es és 61-es villamos vonalán.

A 3500 méter hosszú fényfüzérrel és 39.200 ledes izzóval feldíszített suhanó látványosság 2015. január 6-ig a pesti rakparton (a 2-es villamos vonalán) és a budai oldalon (a 61-es villamos vonalán) a Széll Kálmán tér és a Móricz Zsigmond körtér között vehető igénybe.

Fotó/Photo by: Zsolt Andrasi

 

***

The  Christmas Tram is a gift from the BKV Zrt. (Budapest Transport Privately Held Corporation) and from the BKK (Centre for Budapest Transport) to the Budapest clientele during the Advent period. Now in its’ sixth year, 2014, this enchanted lit tram runs along the Danube and puts a smile onto many children’s faces. The “secret” of the Christmas tram is that the train consists of two UV-locomotors, whose outside area is covered by light strings, furthermore its inside area is also decorated. The tram can is available with normal fares, running on different tracks, mostly on the tracks of tram number 2 and number 19. This speeding spectacle is decorated with 3500 meter light strings and 39.200 LED bulbs and runs till 6th January 2015 on the track of tram number 2 and in the Buda side, on the track of tram number 61 between Móricz Zsigmond körtér and Széll Kálmán tér. 

photo-2-640x426.jpg

Fotó/Photo by: Krisztian Birinyi 

A bejegyzés trackback címe:

https://travelguidehungary.blog.hu/api/trackback/id/tr126961755

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása