Piknikezésre fel!
2015. március 27. írta: Travelguide.Betti

Piknikezésre fel!

Itt a tavasz, mindenki vágyik a természetbe. Ilyenkor mi sem lehet nagyobb kikapcsolódás, mint kimenni a szabad ég alá, és a friss levegőn egy nagy-nagy takaróra leheveredve, a természet neszeit hallgatva enni egy jót. Viszont érdemes néhány dolgot előre megtervezni, és az sem mindegy, hogy mi kerül a piknikkosarunkba (vagy éppen a hűtőtáskánkba)…

Mindenképpen vigyünk magunkkal egy hatalmas pokrócot, amelyen mindannyian elférünk. Ha gyerekekkel megyünk, akkor szükségünk lesz olyan játékokra, amelyekkel a szabadban is lehet játszani (pl.: tollaslabda felszerelés, focilabda, társasjáték, kártya, ugrálókötél és hasonlók). Az evőeszközöket ne hagyjuk otthon (kés, villa, tányér, pohár, dugóhúzó stb.), és amiből tudunk, érdemes műanyagot vinni, hogy könnyebb legyen a kosarunk. A szalvéta vagy textil törlőkendő se maradjon ki a csomagunkból. Ami még igazán fontos lehet, az a szúnyogok és kullancsok elleni védekezés, erre a célra kiváló spray-ket lehet kapni, illetve, ha már közeledik a nyár, a naptejünket se felejtsük el. Mindig vigyünk magunkkal egy zacskót, amiben gyűjtjük a szemetet, semmiképp se szemeteljünk.

Mi legyen a piknikmenünk?

Innivalónak kiváló lehet az ásványvíz vagy a limonádé, de például, ha romantikázni megyünk, egy üveg bort is berakhatunk a kosárkába. Legegyszerűbb, ha szendvicseket viszünk otthonról, de sokkal hangulatosabb, ha ott készítjük el, és csak az alapanyagokat visszük magunkkal; kenyeret, zöldségeket, felvágottakat, de a vajjal a melegben vigyázzunk, mert hamar megolvad. Csinálhatunk salátát friss zöldségekből, viszont a gyümölcsöt frissen fogyasszuk, mert, ha összevágva visszük magunkkal, lehet, hogy megpunnyad, mire megennénk. Ideális étel lehet még (ami biztosan nem fog megromlani) a tésztasaláta (mindenkinek a kedvenc zöldségével elkészítve), illetve a pogácsa, a nem krémes sütemények, a croissant-ok, de nassolni valónak vihetünk akár chipset is valamilyen mártogatós szósszal. Végül pedig sokak kedvence, hazánk egyik imádott kirándulós étele a fasírt zsömlével, mustárral, kígyóuborkával tökéletes étele lehet egy a szabadban eltöltött délutánnak.

Ha tetszett a cikk, kövess minket a Facebookon is!

A bejegyzés trackback címe:

https://travelguidehungary.blog.hu/api/trackback/id/tr887047679

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása