Kecskeméti Téli Fesztivál/Winter Festival in Kecskemét
2014. december 23. írta: Travelguide.Betti

Kecskeméti Téli Fesztivál/Winter Festival in Kecskemét

For English please scroll down

Minden évben megrendezik Kecskeméten, advent idején a Téli Fesztivált, ahová nem csupán Kecskemét város lakóinak érdemes ellátogatni. Az egy hónapos rendezvény során, leginkább a hétvégékre összpontosítva, számtalan interaktív tevékenységen van lehetőségünk részt venni, az egész családnak szánt színpadi zenés-táncos előadásokkal várják a közönséget. Minden szombaton megrendezésre kerül az „Adventi szombat esték” című rendezvénysorozat, a Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület szervezésében.kecskemet01.jpg

Forrás/Source:http://hotelkecskemet.hu/kecskemet/#!prettyPhoto

A Hírös Forrás szökőkútból kialakított adventi koszorúnál gyertyagyújtási ceremónián vehetünk részt, amelyet az egyházi képviselők beszéde kísér. A város karácsonyfájának díszítését idén is a helyi iskolák diákjai végzik. Persze elmaradhatatlan a téli faházikós karácsonyi vásár, ahol kézművesek és rengeteg finomság vár minket. A fesztivál különlegessége, a tavalyi évben először felépített műjégpálya, amelynek felállítását az idén is tervezik a „0 km” kő körül. A gyerekek sem maradnak ki, őket mesehinta és mesevonat fogadja. Szilveszter estéjén, a főtéren fergeteges élőzenei koncerttel, és éjféli tűzijátékkal készülnek a szervezők. Ott találkozunk!

Rendezvény időpontja: 2014. november 29. – 2015. január 1.

***

The Winter Festival in Kecskemét is organized every year during the Advent period. Music and dance programmes can be visited by the whole family during the one-month period. The “Advent Saturday evenings” programme range is managed by Women For The Nation’s Future Association (Nők a Nemzet Jövőjéért Egyesület) on every single Saturday. There is a candle lighting ceremony by an Advent wreath made by the Hírös Forrás fountain. Last year a skating rink was set up for the speciality of the Festival and according to the former plans it will set up this year as well around the “0 km” – stone. There will also be tale-swing and tale-train set for the children and on New Years Eve there will be a live organized music concert and fireworks at midnight. See you there!

Duration of the festival: 29th November 2014 – 1st January 2015. 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://travelguidehungary.blog.hu/api/trackback/id/tr776935955

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása