Síeljünk itthon!/Let's ski in Hungary! 4.
2015. január 28. írta: Travelguide.Betti

Síeljünk itthon!/Let's ski in Hungary! 4.

For English please scroll down

Az itthoni sípályákat bemutató sorozatunk utolsó részéhez érkeztünk. Reméljük, sikerült kedvet csinálnunk hozzá, hogy aki még nem tette, kipróbáljon párat a saját pályáink közül is.

Galyatető

A Galyatető egy közkedvelt kirándulóhely a Mátrában. A sípályát a helyi szálloda üzemelteti, de a sílift már évek óta nem működik. Ezzel ellentétben itt található országunk legjobban előkészített sífutópályája, ahová a kezdőket és a haladókat egyaránt várják.

Magasság: 750-950m

Sípályák hossza: 1km

Szintkülönbség: 200m

***

In the last part of our series we  take a look on Galyatető ski resort.

Galyatető is a popular excursion destination in Mátra Mountain. The ski resort is operated by the local hotel. The slopes are divided into two separate areas. Most of them are for intermediates, but there is one for professionals.

Height: 750-950m

Total length of ski slopes: 1km

Elevation: 200mdsc_0145.JPGForrás/Source: http://medvegyu.organic.hu/

Abaújszántó

A Sátor-hegy oldalában került kialakításra az abaújszántói sípálya. Már az 1980-as évek óta lehetőség van itt síelni. Szerencsére világítással is rendelkeznek, ezért akár sötétben is síelhetünk.

Sípályák hossza: 200m800_img-1387.JPG

Forrás/Source: www.sielok.hu

Ajka

Az ajkai sípálya az erdőben haladó, leginkább kezdőknek ajánlott pálya. Szánkózásra és túrázásra is van lehetőség a síelés mellett. A pályát az Ajkai Park Vendéglő üzemelteti, amely a pályától 100méterre található.

Magasság: 255-310m

Sípályák hossza: 500m

Szintkülönbség: 55m800_img-1240.JPG

Forrás/Source: http://www.sielok.hu/

Csákányospuszta

A Tatabányához közeli település sípályájának érdekessége, hogy bányaalkatrészekből épült. Ez is egy kisebb pálya, ám régebben még tartozott hozzá egy műanyag borítású pálya is, amelynek segítségével egész évben lehetett hódolni a sportnak.

Sípályák hossza: 500m800_kep050.jpg

Forrás/Source: http://www.sielok.hu/

Döbrönte

Az 1980-as években alakították ki a döbröntei sípályát, amely a várhegy oldalában húzódik. A pályát leginkább kezdőknek ajánlják. Az itteni felvonó még régen a pápai gyár dolgozói rakták össze, innen-onnan szerzett anyagokból. A várhegy másik oldalán kiépített szánkópálya vár bennünket.

Magasság: 220-260m

Sípályák hossza: 500m

Szintkülönbség: 40mdobronte.jpg

Forrás/Source: http://www.sielok.hu

Nyúl (Győr)

Amíg működött a felvonó sokan jártak ide síelni, mert a jó fekvése miatt viszonylag hóbiztosnak mondható a pálya. Ma már legtöbben csak szánkózni járnak ide, illetve azok, akik hajlandóak minden lecsúszás után megmászni a domboldalt.

Magasság: 260-280m

Sípályák hossza: 200m

Szintkülönbség: 20mdscn5883_800x600_.jpgForrás/Source: http://georabbits.blogspot.hu/

 

 

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://travelguidehungary.blog.hu/api/trackback/id/tr807041335

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása