Egzotikus nyaralások-Maldív-szigetek/Exotic holidays-Maldives
2015. február 09. írta: Travelguide.Betti

Egzotikus nyaralások-Maldív-szigetek/Exotic holidays-Maldives

For English please scroll down

Egy maldív-szigeteki nyaralásról mindenkinek az jut eszébe, hogy drága. Ez sajnos valóban így is van, de, ha egyszer összegyűjtünk rá elegendő pénzt, életre szóló nyaralásban lesz részünk. A Maldív-szigetek 1972 óta nyitotta meg kapuit a turizmus előtt. Drágasága annak is betudható, hogy sokkal nagyobb a kereslet az itteni szálláshelyekre, mint a kínálat, amivel a szigetek rendelkeznek. Leggyakrabban párok keresik fel ezt a gyönyörű helyet – ne lepődjünk meg, ha folyton jegyespárokba, nászutasokba, házaspárokba botlunk - mert idilli környezete kiválóan alkalmas egy romantikus, pihengetős kikapcsolódáshoz. Ha bulizós, vásárlós nyaralásra vágyunk, akkor a Maldív-szigeteket egyáltalán nem ajánlom, az itteni üdülés nem erről szól, nem is nagyon szólhatna erről, hiszen lényegében egy-egy kis szigeten általában egy szálloda van. Az egészen kis gyermekek, akiknek a lubickolás egész napos elfoglaltságot jelent, biztosan jól éreznék itt magukat, de a nagyobbak nagy valószínűséggel unatkoznának.831c659c1715a570f22164ce2ccf0a5b.jpgForrás/Source: http://hu.pinterest.com/

A strandok fehér homokja, és a szigetek csodálatos, buja növényzete egyszerűen lenyűgöző. Itt nincsenek hangos autók, és bárhová elsétálhatunk akár mezítláb is. Nincsenek veszélyes állatok, a strandokon nem botlunk a pihenésünket megzavaró árusokba. A tisztaságra és higiéniára nem lehet panasz, ilyen luxuskörülmények között alapvető, hogy erre odafigyelnek a szállodák.

Az üdülőszigetek száma 97, ezek többségét 15-30 perces sétával körbe lehet gyalogolni. Hivatalos pénzük a Rufiyaa. Pénzt váltani egyszerűbb itthon, mert nem minden szigeten van erre lehetőség. A reptéren, a fővárosban, Male’-ban, és még néhány szigeten van bank, de nem mindenhol. A hálózat hárompontos, ezért adapter használata szükséges. Éghajlati adottságainak köszönhetően egész évben ideális nyaralóhely, a hőmérséklet ritkán esik 25 oC alá, és víz is általában 25-29 oC-os.529bb63c63b391ad2da03050463de539.jpg

Forrás/Source: http://hu.pinterest.com/

A szigetek lakói mind a szállodák alkalmazottai, kissé félénkek, de nagyon toleránsak a vendégekkel. Kultúrájuk igazán színes (köszönhetően annak, hogy az Indiai-óceán egyik fontos kereskedő útjai közé tartozott), és folyamatosan fejlődik.

A szigetek fő növényzetét kókuszdiófák, fügefák, csavartfenyők, szőlő, mangrovefák és a rózsaszín rózsák (a Maldív-szigetek nemzeti virága) adják.

Ha a Maldív-szigeteken járunk, azért a fővárosba, Male’-ba mindenképp érdemes ellátogatni. Male’ egyre modernebb nagyváros iskolákkal, éttermekkel, kórházakkal és mindenféle boltokkal (ruházat, ékszer, szupermarket, elektronika stb). Két piaca is van, a halpiac, illetve a friss helyi termékekkel ellátott piac, ahol isteni zöldségeket és gyümölcsöket vásárolhatunk. A textilboltok igazi különlegességekkel, kézzel készített színes kelmékkel várják a látogatókat. Male’ legfőbb látnivalói a Hukuru Miskiyy mecset, a Szultán Park, a Nemzeti Múzeum, a Mulee-aaage a jelenlegi elnöki rezidencia, a mesterségesen kialakított strandrész, Raalhugandu, ami a helyi szörfösök fő központja.

 Ha tetszett a cikk, kövess minket a Facebookon is!

***

The first thing that comes into people’s mind about a holiday to the Maldives is that it’s expensive. Unfortunately it is true, but once you’ve saved enough money, the experience will be so enduring.

The Maldives remained largely unknown to tourists until the early 1970s. Since 1972 when it could be visited, this is one of the most popular destinations for couples. It’s no wonder, as the islands are perfect places for a romantic holiday.

The Maldives has a tropical-monsoon climate, the average annual temperature is about 25-29 degrees. It's capital and largest city is Male, which is one of the Maldives' administrative divisions and traditionally it was the "King's Island" where the ancient Maldives royal dynasties were enthroned.

Only 185 islands are home to its 300,000 inhabitants. The other islands are used entirely for economic purposes, of which tourism and agriculture are the most dominant. Almost all the residents of the islands work in the hotels or in other kind of services. The main reason for the high prices on the islands is the small number of hotels and accommodations. Usually there is only one hotel on each island.

The Maldives is very famous for its natural beauty which includes the blue ocean and white beaches, accompanied by clean air and pleasant temperatures. The climate of the Maldives is ideal for visitors to get engaged in water sports such as swimming, fishing, scuba diving, snorkelling, water-skiing, windsurfing and kite boarding.

The natural beauty of the Maldives attracts tourist all over the world and every year, a large number of people visit this lovely place for many good reasons. So the tourism industry today is Maldives largest revenue generator.

Due to its extraordinary underwater scenery and clear, clean water, the Maldives is ranked among the best diving destinations of the world. It was also reported to be the world's top honeymoon destination, according to a global survey.

Follow us on Facebook.

A bejegyzés trackback címe:

https://travelguidehungary.blog.hu/api/trackback/id/tr587047635

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása