Tunisz, Tunézia/Tunis, Tunisia
2015. január 07. írta: Travelguide.Betti

Tunisz, Tunézia/Tunis, Tunisia

For English please scroll down

Tunézia fővárosa az egyik legöregebb település a Földközi-tenger partján. Neve egy berber kifejezésből származik, melynek jelentése „eltölteni az éjszakát”. Tunisz két városrészből áll; Medina a város központja, mely számtalan sikátorral, mecsettel, szökőkúttal, iskolával, valamint rengeteg árussal és szuvenír bolttal rendelkezik. A másik rész az új város, amely a Francia Kapu után kezdődik. A két városrészt a Bourguiba sugárút szeli ketté. A fővároson érződik a modern kor hatása, de emellett a hagyományok tisztelete is nagyon fontos a helyieknek.tunis_cnt_9nov09_istock_b.jpgMedinától néhány kilométerre található Afrika egyik leghíresebb múzeuma, az 1885-ben alapított Bardo Nemzeti Múzeum. A múzeum öt részlegen keresztül mutatja be Tunézia történelmét az ókortól napjainkig. Itt található többek között az egyetlen ismert Virgil portré is. A múzeum emellett hatalmas római mozaikgyűjteménnyel és a pun korból származó leletekkel rendelkezik. Kertjében pun és római kőszobrok sokaságát láthatjuk. Maga az épület azért is híres, mert hosszú éveken keresztül a város uralkodóinak rezidenciájaként szolgált.

7f1192b8f90137094fafd1e434eb7083.jpgBardo Nemzeti Múzeum/Bardo National Museum, Forrás/Source: Louis PERPERE

***

The capital city of Tunisia is one of the oldest settlements on the coastline of the Mediterranena Sea. Tunis is divided into two separate areas. One of them is Medina, which is the centre of the city where there are a lot of shops, restaurants, mosques and schools. The other part is the new city which lies behind the French Gate. Despite several discoverable modern affects on the city, the respect of the traditons still thrives strongly in Tunis and the Tunisian people.

Africa’s famous museum, the Bardo National Museum is located only a few miles away from Medina. The museum which was founded in 1885 introduces Tunisia’s history from the ancient times to the present. Among the vast amount of artefects there is a unigue collection of mosaics and objects from the age of the Punic Wars. In the garden Roman and Punic scluptures can be seen. The museum building is also famous as the residence of the earlier kings.


A bejegyzés trackback címe:

https://travelguidehungary.blog.hu/api/trackback/id/tr187040425

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása