Fehérvári Advent/Advent in Fehérvár
2014. december 20. írta: Travelguide.Betti

Fehérvári Advent/Advent in Fehérvár

advent.jpgFor English please scroll down

Székesfehérváron, a Városház téren csodaszép adventi ünneppel várják minden évben az erre látogatókat. Itt nem csupán hagyományos karácsonyi vásárral van dolgunk, az isteni forralt bor és gesztenye illattal, hanem egy komplett rendezvénysorozattal. A színpadon óvodások és iskolások nagyszerű zenés játékokkal köszöntenek bennünket, illetve számtalan egyéb karácsonyi műsort is megtekinthetünk.

Ilyenkor beléphetünk a Püspöki Palota káprázatosan díszített adventi udvarába, ahol közös gyertyagyújtáson vehetünk részt. A helyi kézművesek és termelők kínálatából kedvünkre vásárolhatunk. A Hetedhét Játékmúzeumban „Adventi Meseház” várja a legkisebbeket, A Hiemer-házban pedig a Pazar Bazár iparművészeti vásárt tekinthetjük meg.

Esemény időpontja: 2014. november 30. – 2014. december 24.

***

Visitors are welcomed with a beautiful Advent Fair at the Town Hall square (Városház tér) in Székesfehérvár. Children from preschool and school prepare with music plays on the stage. Bishop’s Palace’s fine decorated yard can be visited and take part in a common candle lightning ceremony. The products of artisan and producers can be purchased. There is an „Advent Play-House” in Hetedhet Jatekmuzeum and in Heimer-house at the Pazar Bazár – a Crafts Fair could be visited.

Duration of the programme: 30th  November – 24th December 2014.

 

A bejegyzés trackback címe:

https://travelguidehungary.blog.hu/api/trackback/id/tr696935691

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása