Síeljünk itthon!/Let's ski in Hungary! 1.
2015. január 05. írta: Travelguide.Betti

Síeljünk itthon!/Let's ski in Hungary! 1.

For English please scroll down

A következő négy hétben heti egy alkalommal szeretnénk röviden bemutatni a hazai sípályákat. Sokan járunk síelni, gyakran külföldre, de mindenképp érdemes az itthoni pályákat is kipróbálnia a sport szerelmeseinek, hiszen azok is nagyon szépek, és sok közülük nagyon jól kiépített!

Eplény

Az Eplényben található Nordica Síaréna hazánk egyik legnépszerűbb, legjobban felszerelt sípályája. 44 hóágyú és 3 ratrak gondoskodik a pályarendszer megfelelő minőségéről. A nagy teljesítmény miatt a száz napnál is hosszabb síszezonok megszokottá váltak. Sötétedés után is lehetőség van síelni 4 km hosszúságú kivilágított szakaszon. Szakképzett oktatók és síiskola várja a kezdőket, valamint felszerelés bérlésére is van lehetőség. Érdekesség, hogy itt találjuk Magyarország egyetlen négyszemélyes sífelvonóját, amit Szent Sólyomnak hívnak.

Magasság: 333-530m

Sípályák hossza: 7.2km

Szintkülönbség: 197m

***

In the next four weeks we are going to introduce the best Hungarian ski resorts. Here is the first one, Eplény.

The Nordica Ski Arena in Eplény is one of the most popular and well equipped ski resorts in Hungary. The 44 snowmakers  ensure the quality of the ski slopes. Skiing is also possible in the evening, due to a 4 km part of the slopes being illuminated. Thanks to this huge succes, the skiing season lasts for more than 100 days in Eplény.

Height: 333-530m

Total length of ski slopes: 7.2km

Elevation: 197m

eplenyi_siarena_164654_49908.jpgForrás/Source: http://pctrs.network.hu

Kőszeg

Itt található országunk egyetlen használható síugrósánca, amelyet hosszú szünet után 2006-ban kezdtek újra felújítani. Azóta újra lehet Kőszegen síugró bajnokságot rendezni. A 30 méteres sánc műanyag borítású, ezért hó nélkül is lehet rajta edzeni. De mivel hóágyúk nincsenek, eléggé kiszolgáltatott a pálya az időjárási feltételeknek. A gyerekeknek külön rendelkezésükre áll egy 10 méteres sánc.

Sípályák hossza: 400m494_koszeg.jpg

Forrás/Source: http://www.sielok.hu/siterep/koszeg/

Bánkút

Bánkúton, a Bükki Nemzeti Parkban építették meg Magyarország legnagyobb sícentrumát. Itt decembertől sok esetben egészen március végéig megmarad a hó. A tanulókat külön tanulópálya segíti a hat másikon kívül, a gyerekeknek „bébilift” áll rendelkezésükre. A kivilágított pályákon este kilencig lehet síelni, előre bejelentés után. Sífutásra is van lehetőség, valamint van síoktatás, kölcsönző és szerviz is.

Magasság: 800-970m

Sípályák hossza: 3km

Szintkülönbség: 170m2palya.jpg

Forrás/Source: http://www.bankut.hu/

Dobogókő

Dobogókő országunk legrégebbi, 1923 óta működő sípályájának ad otthont. A haladók síelhetnek az egész pályán, a kezdők a pálya alsó, kevésbé meredek szakaszán tudnak gyakorolni. Lehetőség van sífelszerelés bérlésére, illetve kérhetünk síoktatást, előzetes telefonos egyeztetéssel. A szánkózóknak külön lejtő van kialakítva, hogy ne veszélyeztessék a síelők biztonságát.

Magasság: 522-700m

Sípályák hossza: 2.2km

Szintkülönbség: 178m51.jpgForrás/Source: http://www.platanpanzio.hu/sipalya_dobogoko

Mátraszentlászló

Az itteni két sípálya kevés hó esetén is kiválóan üzemel, a megfelelő gondozásnak köszönhetően. Az egyik pályát a kezdők, a másikat a haladók használják. Különlegessége, hogy a pályákat társadalmi munkával a sarudi általános iskola tantestülete tartja karban.

Magasság: 810-855m

Sípályák hossza: 400m

Szintkülönbség: 45m45814839.jpg

Forrás/Source: http://www.panoramio.com

Bükkszentkereszt

A Miskolc közeli település hóviszonyai kiválóan alkalmasak a téli sportok űzésére. A síelés mellett, több mindent ki lehet próbálni, például lehetőség van sífutásra, szánkózásra, lovasszánkózásra, vagy akár kutyaszán-futtatásra.

Magasság: 550-600m

Sípályák hossza: 600m

Szintkülönbség: 50mbukk-t1.jpg

 Forrás/Source: http://people.inf.elte.hu/

 

 

 

A bejegyzés trackback címe:

https://travelguidehungary.blog.hu/api/trackback/id/tr266994781

Kommentek:

A hozzászólások a vonatkozó jogszabályok  értelmében felhasználói tartalomnak minősülnek, értük a szolgáltatás technikai  üzemeltetője semmilyen felelősséget nem vállal, azokat nem ellenőrzi. Kifogás esetén forduljon a blog szerkesztőjéhez. Részletek a  Felhasználási feltételekben és az adatvédelmi tájékoztatóban.

Nincsenek hozzászólások.
süti beállítások módosítása